Hotel de anvelope

HOTELUL DE ANVELOPE

Îți oferă posibilitatea de a-ți depozita cele patru roți/anvelope în condiții perfecte. Nu-ți depozita anvelopele în garaj sau, mai rau, în balcon. Lasă-le in grija noastră! Anvelopele sau roțile tale rămân pe mâna echipei noastre de specialiști care le  verifică, manipulează și stochează, în condiții standardizate și optimizate, conform recomandărilor producătorului Michelin.

Plătești la început contravaloarea a patru luni de depozitare iar restul la ridicarea anvelopelor.

Taxa pe lună pentru depozitarea anvelopelor extra-sezon este de 5 lei/anvelopă sau roată. Dacă depozitați anvelopele la noi, beneficiați de montajul anvelopelor REDUS CU 15%.

La 4 anvelope cumpărate de la noi, beneficiați de TYRE HOTEL o luna GRATUIT!

 Povestea depozitarii anvelopelor

Povestea depozitarii anvelopelor

Manevrarea si depozitarea anvelopelor

Speranta de viata a anvelopelor este imposibil de prezis. Totusi, puteti creste durata de viata si performanta anvelopelor, prin manipularea si depozitarea lor in mod corespunzator atunci cand nu sunt in uz.

Cand anvelopa sta in aer liber, neutilizata pentru perioade lungi de timp (o luna sau mai mult), suprafata lor devine uscata si apar crapaturi la suprafata, numite Crapaturi Meteo sau Crapaturi Ozon. Din acest motiv, anvelopele trebuie sa fie intotdeauna pastrate intr-un mediu racoros, uscat, curat, de interior.

Eliminati greutatea de pe anvelope

Daca depozitarea este pentru o luna sau mai multe, eliminati greutatea de pe anvelope prin ridicarea vehiculului sau prin demontarea lor. Daca nu, ar putea duce la avarie, imbatranire prematura sau cedarea prematura a anvelopelor.

Winter Storage

Pastrati-le departe de pericol

Atunci cand anvelopele sunt depozitate, asigurati-va ca acestea sunt plasate la distanta de caldura cauzata de conducte calde si generatoare electrice. Asigurati-va ca suprafetele de depozitare sunt curate si lipsite de grasimi, benzina sau alte substante care ar putea deteriora cauciucul. Anvelopele expuse la aceste materiale in timpul de stocare ar putea risca cedarea brusca atunci cand sunt repuse in uz.

Anvelopele ar trebui depozitate:

  • in medii uscate, bine ventilate, temperate, protejate de lumina directa a soarelui si de vremea rea
  • departe de substante chimice, solventi sau hidrocarburi
  • departe de metale ascutite, lemn, etc
  • departe de orice sursa de caldura, flacara, obiect incandescent, material care ar putea provoca scantei sau descarcari electrice
  • departe de orice surse producatoare de ozon (transformatoare, motoare electrice, aparate de lipit, etc)

Stivuire si manipulare

Daca anvelopele dumneavoastra pot fi stocate, asigurati-va ca nu sunt deformate. Daca sunt depozitate pe o perioada lunga de timp, faceti o rotatie (inversati ordinea anvelopelor). Incercati sa evitati strivirea anvelopelor sub obiecte grele. Accesoriile ar trebui sa fie pastrate in ambalajul lor original, pe suprafete care nu prezinta nici un pericol de taiere, rupere sau perforare. Cand manipulati anvelope si accesoriile, utilizati instrumente echipamente care nu dauneaza anvelopelor. Cand manipulati anvelope, recomandam sa utilizati manusi si imbracaminte de protectie.

Depozitarea pe termen scurt

Pastrati anvelopele una peste alta, de preferinta pe paleti. Dar incercati sa nu le pastrati la inaltimi mai mari de 1,20 metri. Inversati ordinea lor la fiecare patru saptamani. Atunci cand anvelopele sunt montate pe jante, pastrati-le umflate intr-o pozitie verticala sau intr-un singur rand pe rafturi.

Depozitarea pe termen lung

Pentru stocarea pe termen mai lung, asezati-le vertical pe rafturi situate la cel putin 10 cm de la sol. Rotiti-le cate putin o data pe luna pentru a evita denaturarea. Daca o anvelopa nu este utilizata pentru o perioada mai lunga de timp, verificati presiunea in mod regulat si mentineti-o la nivelul recomandat de producatorul auto.

Depozitarea anvelopelor de iarna

Urmarirea acestor precautii de stocare va vor permite sa pastrati anvelopele de iarna in stare perfecta:

Inainte de a demonta anvelopele, notati pozitia lor pe masina. Acest lucru va va permite sa interschimbati anvelopele fata in spate iarna urmatoare, pentru a le echilibra uzura. Curatati rotile si anvelopele cu apa si lasati-le sa se usuce bine pentru a limita orice coroziune.
Eliminati orice pietre sau resturi care au fost prinse in canelurile anvelopei. Daca anvelopele dumneavoastra sunt montate pe jante, agatati-le sau puneti-le jos. Daca sunt demontate, pastrati-le in picioare sau plate. Pastrati anvelopele departe de lumina, in mod ideal, intr-o zona rece, uscata. Mai presus de toate, nu le stocati in apropierea unor solventi (combustibil, uleiuri, etc).

Sursa: michelin.ro
Suna acum
Directii